Машини за ласерско гравирање, чистење, заварување и обележување

Добијте понударамнина
Предности на обработка на метални ласерски ознаки

Предности на обработка на метални ласерски ознаки

Обработката на машината за ласерско обележување користи ласерска брзина за да се обезбеди оригинална прецизност на работното парче, која е неспоредлива со многу други видови машини за обележување.Следното ќе ги претстави карактеристиките на машината за означување на метални ласери.

Карактеристики на машината за ласерско обележување на метал 1. Бесконтактна, метална машина за означување со ласер се обработува со немеханички „лесен нож“, кој може да печати ознаки на која било правилна или неправилна површина, а неправилно обележување исто така стана нејзина главна насока на развој.

Карактеристики на машината за означување на метални ласери 2. Во споредба со другите машини за означување, металната ласерска машина за обележување има карактеристики на висока прецизност, што е особено погодно за сложена графичка обработка, што во голема мера го проширува опсегот на примена.

Карактеристики на машината за означување со метални ласери 3. Ласерското гравирање не треба да биде во контакт со работното парче што треба да се изгравира, така што многу тела и алатки се испуштени.По обележувањето, работното парче нема да има внатрешен напрегање, со што се обезбедува оригинална точност на работното парче, карактеристики на нула контакт и нула оштетување.

Карактеристики на машината за означување со метални ласери 4. Ниска работна цена, брза брзина на обележување, еднократно обележување, мала потрошувачка на енергија и ниски оперативни трошоци.Иако инвестицијата во опремата на машината за ласерско обележување е поголема од онаа на традиционалната опрема за обележување, оперативните трошоци на машината за обележување метали се многу помали.

Карактеристики на металната машина за ласерско обележување 5. Машината за ласерско обележување има широк опсег на приспособливост на материјалот, може да направи многу фини ознаки на површината на различни материјали и има добра издржливост;и во основа ги вклучува сите материјали, овој вид разновидност ќе се прилагоди на машините за ласерско обележување, кои обично се многу важни и посоодветни за анти-фалсификување производи.

Карактеристиките на машината за обележување на метални ласери 6, просторната контрола и временската контрола на ласерот се многу добри.Материјалот, обликот, големината и околината за обработка на објектот се многу флексибилни и има добар ефект на обележување на некои посебни површини.

 


Време на објавување: мај-05-2023 година
Inquiry_img